ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Ενάντια στο νέο Νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους άνω των τριών χιλιάδων (3.000) κατοίκων (!!!) και δεν επιτρέπεται η έκδοση αδειών πλανόδιου εμπορίου σε νέους αγρότες. Δηλαδή, στο εξής, ο νέος παραγωγός που θα βάλει πχ.10 στρέμματα πατάτες, δεν θα επιτρέπεται να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στους πολίτες, παρά μόνο στους εμπόρους και στα σούπερ μάρκετ.

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ που μέσα από τη δράση τους έχουν καταδείξει το θέμα της αισχροκέρδιας και έχουν δώσει πρόσβαση σε χιλιάδες πολίτες σε ποιοτικά διατροφικά είδη, που διατίθενται σε τιμές δίκαιες τόσο για τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές. Το κίνημα ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στηρίζει τους μικρούς καλλιεργητές, τις τοπικές καλλιέργειες, και την τοπική οικονομία. Με όπλο την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό πολεμάμε την αισχροκέρδεια και τα μονοπώλια. Κι όμως, η κυβέρνηση, αντί να πατάξει τους μεσάζοντες και να περιορίσει τα κέρδη τους, ανέλαβε την εξόντωση των λαϊκών αγορών και των κινημάτων για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε το υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, διότι μέσα απ' αυτό εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των μικρών παραγωγών αλλά και των επαγγελματιών, δίνοντας ταυτόχρονα στον καταναλωτή τη δυνατότητα προμήθειας ντόπιων, ποιοτικών και φθηνών προϊόντων.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος στη διαμαρτυρία που ξεκινήσαμε σήμερα, και όλοι μαζί να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τροποποιήσει τα επίμαχα σημεία του νόμου.

Σας καλούμε να καταθέσετε κι εσείς τη δική σας ψηφιακή υπογραφή κάνοντας κλικ εδώ και να στηρίξετε την πανελλαδική διαμαρτυρία . Στον ακόλουθο χάρτη κάντε κλικ στον κύκλο του Ρεθύμνου και στηρίξτε τον αγώνα κατά της αισχροκέρδειας!

Ρωτάμε:

  • για ποιο λόγο απαγορεύσαν στους καταναλωτές το δικαίωμα προμήθειας προϊόντων της ελληνικής γης απευθείας από τους παραγωγούς;
  • τι "κακό" έκανε ο Έλληνας παραγωγός και του απαγορεύσαν το πλανόδιο εμπόριο;
  • γιατί με τον απαράδεκτο αυτό νόμο οδηγούν παραγωγούς και καταναλωτές απευθείας στην αγκαλιά των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ; Δεν σκέφτηκαν πως με τον περιορισμό αυτό κάποιοι θα ελέγξουν ολοκληρωτικά την τροφή μας;
  • γιατί επιχειρούν να βάλουν τέλος σε ένα κίνημα το οποίο έδωσε σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και παραγωγούς στον τόπο μας;
  • γιατί δημιουργούν παραγωγούς δύο ταχυτήτων; (αφού έχουμε αυτούς που τους ανανεώνεται η άδεια και άλλους που δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν;)

Διαδώστε το!