πόσες δίκες θα γίνουν ακόμη μέχρι να φύγουν οι κάμερες;

Mέσα από μια σειρά πολιτικών διώξεων αγωνιστών τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας μεθόδευσης που συμβαδίζει με τη γενικότερη στρατηγική τρομοκράτησης και καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, μετά τη μαζική κατάληψη του δημαρχείου το Φλεβάρη 2012 επιδιώχθηκε η δίωξη τριών ατόμων, ενώ το Μάρτη 2014 δικάστηκε ο πρόεδρος των γιατρών Ε.Σ.Υ κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στο βάψιμο κάμερας του νοσοκομείου. Και τα δύο σαθρά κατηγορητήρια κατέρρευσαν ύστερα από την κοινωνική πίεση που ασκήθηκε στους διωκτικούς μηχανισμούς. Οι προσπάθειες όμως εκφοβισμού συνεχίζονται. Τον Φλεβάρη 2015 έχουν κληθεί σε δίκη τέσσερα άτομα με την ίδια αστήρικτη κατηγορία, ότι δηλαδή συμμετείχαν στο μαύρισμα καμερών του νοσοκομείου την ημέρα που η διοίκησή του ετοίμαζε φιέστα για τους “μεγάλους ευεργέτες”, Βαρδινογιάννη και Δασκαλαντωνάκη.

Οι κάμερες, που τοποθετήθηκαν με πρόφαση την “ασφάλεια υλικών και ανθρώπων”, όχι μόνο προσβάλλουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ασθενών και επισκεπτών, αλλά παράλληλα παρακολουθούν τους εργαζόμενους και τους ανασφάλιστους που δεν έχουν να πληρώσουν τη “δωρεάν” υγεία. Η αυθαίρετη και παράνομη τοποθέτησή τους, που συνιστά πανελλαδική πρωτοτυπία, εξαρχής συνάντησε σημαντική αντίδραση, που θα συνεχιστεί μέχρι να κατέβουν.

Μετά το μαύρισμα των καμερών ακολούθησε όργιο παραπληροφόρησης και καταστροφολογίας που έφτασε μέχρι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας. Αυτό το μηχανισμό προφανώς κινητοποίησε ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου Ν. Ξυπολυτάς. Το συγκεκριμένο άτομο, που υποστήριξε ανοιχτά την αιμοδοσία “μόνο για Έλληνες” που ήθελε να οργανώσει η ναζιστική συμμορία 'χρυσή αυγή', που επανειλημμένα έχει απειλήσει εργαζόμενους, που λειτουργούσε αναίσχυντα ιδιωτικό ιατρείο παρά τις καταγγελίες, βρίσκεται σ' αυτή τη θέση εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές πολιτικές διάλυσης του δημόσιου νοσοκομείου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Το ίδιο άτομο κινεί για ακόμη μια φορά διαδικασία δίωξης, η οποία ολοκληρώνεται με τους σεκιουρητάδες στο ρόλο του ρουφιάνου να “αναγνωρίζουν” πρόσωπα καθ’ υπόδειξη της ασφάλειας.

Το νοσοκομείο, με τα τόσα προβλήματα, δεν χρειάζεται κάμερες, ούτε διοικητές με φασίζουσες συμπεριφορές. Χρειάζεται προσωπικό, υγειονομικά υλικά, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς για να αντιμετωπίσει τις δραματικές ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ασθενών και εργαζομένων.

Απέναντι στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στις πολιτικές διώξεις,

επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της αντίστασης.

Όταν χτυπούν έναν, μας χτυπούν όλους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Κυριακή 8-2

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης στις 14:00 στη Μικρή Σκηνή (Γοβατζιδάκη 7)

Τρίτη 17-2

Πορεία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο Δημαρχείο ώρα 18:00

Τετάρτη 18-2

Ημέρα δίκης: Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 09:00

 

Πρωτοβουλία ενάντια στις πολιτικές διώξεις στο Ρέθυμνο