Ρέθυμνο 24.04.2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 1Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου η πρώτη διανομή του Δικτύου Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου. Η ποσότητα των προϊόντων που διατέθηκαν ξεπέρασε τους 13 τόνους, ενώ στο κάλεσμα του Δικτύου ανταποκρίθηκαν πάνω από 550 οικογένειες, οι οποίες κατέθεσαν τις παραγγελίες τους εντός της προθεσμίας.

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο, καθώς οι καλές τιμές των προϊόντων σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη ποιότητά τους αποτέλεσαν βασικό κίνητρο για τους καταναλωτές. Πολλοί όμως ήταν και αυτοί που επέλεξαν ν’ αγοράσουν κάποια προϊόντα για να υποστηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια, που στόχο έχει τη δημιουργία καλύτερων όρων για καταναλωτές και παραγωγούς.

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των εθελοντών που βρέθηκαν στο σημείο της διανομής από νωρίς και δούλεψαν σκληρά για την ολοκλήρωσή της, καθώς και της Ένωσης Συνεταιρισμών Ρεθύμνου που προσέφερε το χώρο.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες θα μπορέσει ν’ αναπτυχθεί μόνο με τη συμβολή όλων μας και μόνο αν το αγκαλιάσει η κοινωνία του Ρεθύμνου. Έτσι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ελληνικά και τοπικά προϊόντα προσιτά στον καταναλωτή, παραγόμενα με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, και θα δώσουμε μια δυναμική απάντηση στους χονδρεμπόρους, τις πολυεθνικές αλυσίδες, και το πολιτικό κι επικοινωνιακό κατεστημένο που τους στηρίζει.

Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Ρεθύμνου

τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου στις 20.30 στον πολυχώρο Ξενία, στην εκδήλωση που θα περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση με θέμα

“Η διατροφική κρίση και τα

δίκτυα Χωρίς Μεσάζοντες”